Agir Hunedoara

Stiri AGIR Hunedoara

2023-05-25International Conference on Applied Sciences ICAS2023

Festivitatea de deschidere a evenimentului International Conference on Applied Sciences ICAS2023 a avut loc în data de 25 mai 2023, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara – Universitatea Politehnica Timișoara.
Această conferință, la care Asociația Generală a Inginerilor din România - Sucursala Hunedoara este partener, are scopul de a servi drept platformă pentru schimbul de informații din diverse domenii ale științelor aplicate și de a promova comunicarea între oamenii de știință din diferite țări și continente.
Participanții au avut oportunitatea de a-și prezenta lucrările științifice în cadrul sesiunilor paralele organizate în cele 5 domenii specifice conferinței: Științe fundamentale, Tehnologie IT, Inginerie electrică, Inginerie mecanică și Ingineria materialelor.
Conferința a întrunit peste 150 de participanți, din țări precum Bosnia & Herțegovina, Ungaria, Serbia, Ucraina, Algeria, Polonia, precum și din cele mai importante centre universitare din țară. Au fost prezentate în total 75 de lucrări științifice, dintre care 24 au fost susținute online.
Conferința s-a desfășurat în sistem hibrid „on site” la Facultatea de Inginerie din Hunedoara și online. Coordonatorii conferinței au fost conf.dr.ing. Sorin-Aurel Rațiu – prodecan al Facultății de Inginerie din Hunedoara și președinte AGIR - sucursala Hunedoara, precum și prof.dr.ing. Tihomir Latinovic – reprezentant al Universității din Banja Luka.

2023-04-22Concursul „Anton Saimac”, ediția a II-a

Universitatea Politehnica Timișoara - Facultatea de Inginerie din Hunedoara a organizat în cadrul programului "Politehnica Timișoara - un pas spre viitorul tău" ediția a-X-a, în campusul Facultății de Inginerie din Hunedoara, cea de a doua ediție a concursului ”Anton Saimac”, manifestare dedicată dezvoltării gândirii creative a elevilor în domeniile tehnico-științific și digital. Concursul a cuprins următoarele secțiuni: Robotică și noi tehnologii, Informatică, Electrotehnică și electronică aplicată, Inginerie auto, Economie și sustenabilitate. În total au fost premiați un număr de 33 de elevi din clasele IX-XII ale liceelor din județul Hunedoara.
Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Primăria Municipiului Hunedoara, AGIR – sucursala Hunedoara.

2023-03-28Prelegere cu tema: ,,Aplicații ale zincării termice”

Prelegerea cu tema:,,Aplicații ale zincării termice”, susținută de domnul inginer Virgiliu VIȚAN, membru ANAZ (Asociația Nationala a Zincatorilor din România), urmărește nișa protecției anticorozive prin zincare termică (imersie în baie de zinc topit), ating domenii largi ale ingineriei, poziționate înaintea, în timpul și după procesul tehnologic propriu zis. Se vor dezbate idei referitoare la proprietățile materialelor, la comportamentul electrochimic al unor metale, sau efectele lipsei de protecție anticorozivă. Informațiile vor atinge mai ales subiecte foarte practice, referitoare la aplicații, la comparațiile între soluțiile de protecție anticorozivă de care dispunem la ora actuală și foarte imporatnt, vor include cel puțin un studiu de caz, explicit prezentat.

2023-03-08Prezență AGIR-Hunedoara pe social media

Începând cu data de 07.03.2023 AGIR - Sucursala Hunedoara este prezentă pe Facebook și Instagram la următoarele adrese:
www.facebook.com/agirhunedoara
@agir_sucursala_hunedoara
Vă invităm să vă alăturați comunității noastre online, printr-un like sau follow!

2023-02-04MasterclassTraining Hunedoara

În data de 04.02.2023, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, a avut loc o sesiune de training, susținută de profesioniștii de la GARAGE TRAINING, cu suportul AGIR-Sucursala Hunedoara pe teme legate de diagnosticarea autovehiculelor electrice şi hibride.
Cursul a fost structurat astfel încât să cuprindă informaţiile necesare diagnosticării acestora şi de a evidenţia diferitele versiuni constructive, având ca durată de desfăşurare o zi de training de aproximativ 8 ore, urmând formatul următor:
Noțiuni introductive despre acumulatori
ECU-baterie BSM (Battery Managenent System)
Motoarele trifazice ale EV
Diagnosticarea motoarelor electrice
Diagnosticarea invertor-convertor AC-DC/DC-DC
Sisteme auxiliare ale EV:
Autovehicule hibride.
Evenimentul a avut un real succes, atât în rândul profesioniștilor din domeniul auto, cât și în cel al studenților și mebrilor AGIR-Hunedoara.